Sladký bar dnes bývá běžnou součástí svatebního rautu. Je čím dál tím více populárnější. Místo servírování jednoho dezertu všem hostům jim dáte na výběr z širší škály dezertů, které ukojí jejich chutě. Buďme upřímní, kdo z nás nemá rád sladké? Sladký bar si můžete uspořádat sami, nebo vám ho vytvoří cateringová služba. Případně se na sladké bary specializují různé cukrárny nebo soukromé cukrářky a cukráři.
Jaké dezerty jsou nejvhodnější na takový sladký bar?
Cupcaky
Cupcaky jsou vynikajícím dezertem a naprosto vhodným na sladký bar. Jsou malé a mají spoustu variant příchutí. Navíc velmi dobře vypadají, zvláště když jsou umístěny do zdobných košíčků. Můžete vyzkoušet klasiku, vanilkový corpus s čokoládovým krém https://www.neurologiepropraxi.cz/pdfs/neu/2011/92/05.pdf em, nebo i něco exotického, například kávový korpus a krém z marakuji.
Panna cotta
Smetanový krém doplněný o čerstvé ovoce. Výborně se doplňuje například s jahodami, malinami nebo lesní směsí. Panna cotu umístěte do malých kelímků.
Makronky
Malé francouzské dezerty, které si získali srdce všech milovníků sladkého po celém světě. Křehké pečivo z mandlové mouky a sněhu, které je plněné nejrůznějšími druhy krémů. Můžete zvolit čokoládové, pistáciové, citrónové, jahodové a spoustu dalších příchutí.
Cake pops
Tento dezert je skvělý, pokud pečete dort a zbydou vám nějaké drobečky a odřezky. Cake pops totiž tvoří právě zbytky dortu a krému. Smícháte je do těsta a vytvoříte z nich kuličky. Ty se potom máčí do nejrůznějších polev a zdobí se. Podávají se na špejli.
Čokoládová fontána
Jestli chcete svému sladkému baru dodat opravdový šmrnc, nachystejte na něj čokoládovou fontánu. Fontánu, z které vytéká sladká, mléčná či hořká čokoláda a k ní připravte čerstvé ovoce na špejlích. To si budou hosté do čokolády namáčet a mohou konzumovat. Tento dezert je nejenom efektivní, ale také vynikající.